Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

XVIII Konkurs Kulinarny o Puchar Starosty Rugii

9  listopada 2019 roku Zuzanna Kąkol i Agata Żarska  z klasy II TŻ przygotowywane przez panią Sylwię Furmanek i Marzenę Wnuk Lipinską reprezentowały naszą szkołę w XVIII Konkursie Kulinarnym o Puchar Starosty Rugii, który odbył się w szkole zawodowej w Sassnitz. Konkurencja była ogromna. W jury zasiadali kucharze z Zrzeszenia Kucharzy na  Wyspie Rugii oraz nauczycielka z naszej szkoły pani Marzena Wnuk Lipinska. Celem konkursu było sporządzenie menu dla 8 osób, składającego się z:

–  zimnej przystawki – sushi

–  zupy – krem z dyni z dodatkiem

 – dania głównego – udziec sarny, kapusta, boczniaki i kluski

– deseru – jabłka, śliwki, wino Porto Dziewczyny z uśmiechem na twarzy w ogromnym stresie  przez 10 godzin dzielnie sporządzały dania konkursowe. Ostatecznie Zuza zajęła II miejsce, a Agata III miejsce. Gratulacje !!!

Comments are closed.