Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

GRZYBOBRANIE!!!

4 września 2022 r. odbyła się kolejna edycja Grzybobrania dla Gastronomii
w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie.
Wydarzenie miało na celu promocję środowiska gastronomicznego i turystycznego  a także prezentację  regionalnych rzemieślników,  ludzi związanymi z branżą gastronomiczną i turystyczną.
W programie odbyły się  m.in.:
1.Warsztaty kulinarne dla młodzieży z szefami kuchni renomowanych restauracji

2.Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby w którym przewidziane były dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach zsumowano.

Naszą szkołę reprezentowali Zuzia Jenta z klasy II TŻ, Bartosz Łojek z klasy IV TŻ a w konkurencji sportowo-gastronomicznej Magdalena Breza z klasy IV TŻ .
Drużyna z ZSEU zdobyła II miejsce!
Emocji było co nie miara. Zawodnikom energicznie dopingowała młodzież z naszej szkoły.
Zwycięzcom gratulujemy!

Comments are closed.