Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

„KULINARNY PUCHAR REGIONU”

21 kwietnia 2016 r. w Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku odbyła się VII edycja międzyszkolnego konkursu gastronomicznego pt. „ Kulinarny Puchar Regionu”. Celem konkursu było m.in.: propagowanie kuchni regionalnej oraz integracja szkół o tym samym profilu kształcenia. Naszą szkołę reprezentowała Agnieszka Pluto-Prądzyńska z kl III TŻiUG. Uczennica przygotowała danie główne z polędwicą wieprzową w roli głównej, puree dyniowym i sosem śliwkowym oraz warzywami. Danie to spotkało się z dużym uznaniem jury i wyróżnieniem Agnieszki. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Comments are closed.