Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

„Gotuj lokalnie”

Uczennice klasy III TŻiUG Agata Wiszowata  i Aleksandra Reschka zakwalifikowały się do finału ogólnopolskiego konkursu kulinarnego. Zadaniem konkursowym jest przygotowanie przystawki i dania  głównego z wykorzystaniem wołowiny , kaszy i produktów regionalnych. Konkurs odbędzie się 22 września w Warszawie, gdzie dziewczyny będą rywalizowały jako jedna z 10 drużyn . Konkurs jest częścią  VI edycji projektu  ,,Gotuj lokalnie”, w którym wzięło udział 12 szkół gastronomicznych z całej Polski. W jego ramach w maju 2016r. odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów. Dziewczynom życzymy niezapomnianych kulinarnych doświadczeń i trzymamy kciuki. Powodzenia !

imag1152        imag1157

Comments are closed.