W naszej szkole gościliśmy (20-09-2017r.) dr Damiana Paliwodę, chemika pracującego obecnie na Lehigh University, Pensylwania,USA, a wcześniej, w latach 2014-2016 na European Synchrotron Radiation Facility, Grenoble, Francja. Celem spotkania, w którym uczestniczyli uczniowie III i IV TOT/HOT, była rozmowa nt. turystyki konferencyjnej, a także spraw związanych z obowiązkiem wizowym. Pan Paliwoda omówił szereg kwestii związanych z organizacją międzynarodowych konferencji i udziałem w nich.
Archive for: wrzesień 2017
POWIATOWE TARGI KULINARNE
Dnia 13.09.2017r. w naszej szkole oficjalnie oddano do użytku pracownię gastronomiczną, która powstała w ramach projektu Rozbudowa infrastruktury i zakup wyposażenia dla szkół zawodowych w powiecie bytowskim.
Targi rozpoczęły się warsztatami kulinarnymi prowadzonymi dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przez znakomitego i utytułowanego kucharza, pana Krzysztofa Gawlika. Tematem wiodącym warsztatów były potrawy z drobiu. Pokaz kulinarny został połączony z prezentacją pracowni dla zaproszonych gości.
„Rozbudowa infrastruktury i zakup wyposażenia dla szkół zawodowych w powiecie bytowskim” – umowa o dofinansowanie RPPM.04.01.00-22-0006/16-00 z 9 listopada 2016r.
W wakacje w naszej szkole powstała super nowoczesna pracownia dla zawodu: technik żywienia i usług gastronomicznych.
Te zmiany mogły się odbyć dzięki projektowi: „REMONT I PRZEBUDOWA SALI DO LEKCJI FIZYKI NA SALĘ DO ZAJĘĆ NAUKI GASTRONOMII WRAZ Z WYPOSAŻENIEM ORAZ ROZBUDOWA WEWNĘTRZNEJ INSTALACJI GAZOWEJ W ZESPOLE SZKÓŁ EKONOMICZNO-USŁUGOWYCH W BYTOWIE”.