Archive for: czerwiec 2018
Konkurs „Superhandlowca Ekonoma”
Kolejny raz wybieraliśmy najlepszego handlowca z naszej szkoły. Doskonały handlowiec posiada nie tylko umiejętności miękkie, ale także potrafi je łączyć z wiedzą i umiejętnościami zdobytymi w czasie edukacji. Dzięki temu przychodzi mu łatwe prowadzenie procesów handlowych.
W tegorocznej edycji konkursu ”Superhandlowca Ekonoma roku 2018” zostały przyznane następujące miejsca:
I miejsce Julia Jerszewska klasa III TH
II miejsce Patrycja Myślak klasa III TH
III miejsce Joanna Butowska klasa II TLH
Patronat nad konkursem obejmuje Market Kaufland z Bytowa, który nie tylko sprawuje opiekę podczas zdobywania wiedzy praktycznej naszych uczniów, ale także jest sponsorem konkursu.
Zwycięzcom gratulujemy!
Warsztatach na temat kreatywności w życiu, które odbyły się w Gdyńskim Inkubatorze Przedsiębiorczości
W ramach projektu prowadzonego przez Fundację Inspirujące Przykłady klasa I TŻiUG w dniu 14 czerwca wzięła udział w warsztatach na temat kreatywności w życiu, które odbyły się w Gdyńskim Inkubatorze Przedsiębiorczości.
Drugim punktem programu były wizyty studyjne w firmie Hamilton i BBK. Grupa uczniów która odwiedziła Hamilton zapoznała się z szerokim wachlarzem wyspecjalizowanych usług dotyczących badań: żywności, opakowań, chemii gospodarczej, zabawek, zabawek, paliw i innych produktów.
Druga grupa w BBK zapoznała się z ofertą firmy i uczestniczyła w warsztatach z zakresu dekoracji wnętrz. BBK od 20 lat kreuje trendy aranżacyjne na polskim i zagranicznym rynku tworząc bogate i unikalne kolekcje ozdób, tekstyliów i domowych akcesoriów dla trzech marek: home&you, Essex, a Tab.
WIELKIE WYDARZENIE W EKONOMIE!
WIELKIE WYDARZENIE W EKONOMIE !
6 czerwca w naszej szkole odbył się po raz pierwszy POWIATOWY KONKURS KULINARNY O TYTUŁ MASTERCHEF POWIATU BYTOWSKIEGO. Organizatorem tego przedsięwzięcia było Starostwo Powiatowe i ZSE-U. Tematem głównym konkursu były
dorsz, kasza w daniu głównym, rabarbar, czekolada w deserze.
W konkursie wzięły udział szkoły kształcące w kierunku gastronomicznym
z powiatu bytowskiego oraz partnerska szkoła z Rugii w Niemczech. W jury zasiadali uznani restauratorzy i szefowie kuchni:
Sławomir Miotk szef kuchni restauracji Stary Browar w Kościerzynie i restauracji
w Pałacyku Lisewo
Tomasz Szydzikowski szef kuchni restauracji Zielona Brama w Przywidzu i restauracji Zamek w Bytowie
Jarosław Rahn właściciel restauracji Jaś Kowalski w Bytowie
Harald Golinsky przewodniczący Stowarzyszenia Kucharzy na Rugii, Niemcy
Mimo wielu emocji, uczniowie pracowali w skupieniu a rywalizacja była zacięta. Jak mówił Przewodniczący jury walka była wyrównana, ale zgodnie z zasadami należało wyłonić zwycięzców. Z dumą przedstawiamy wyniki:
I miejsce: Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. St. Staszica w Bytowie
II miejsce Regionales Berufliches Bildungszentrum Vorpommern-Rügen, Sassnitz
III miejsce Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy
Wyróżnienie Szkoła Branżowa w Bytowie
Wszystkim uczniom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów