Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

„Gość hotelarzowi święty”

Temat współczesnych tendencji w światowym ruchu turystycznym prezentował w bytowskim ekonomie prof. Mirosław Boruszczak 26.09.2014r. Wykład dotyczył problematyki realizowanej na przedmiotach tematycznie związanych z turystyką i hotelarstwem, dlatego w spotkaniu z  prorektorem Wyższej Szkoły Turystyki i Handlu w Gdańsku brała udział młodzież I i II klasy Technikum Obsługi Turystycznej i Technikum Hotelarstwa. Podczas wykładu uczniowie dowiedzieli się, jakie cechy i umiejętności powinien  zdobyć każdy w pracy hotelarza, a także o tym,  jak ważna jest etyka pracy w hotelarstwie i gastronomii czy rola managera w hotelarstwie i gastronomii. Profesor zdobył sympatię uczniów nie tylko próbą zainteresowania wiedzą praktyczną w zawodzie, ciekawą prezentacją na temat gastronomii w Europie, ale i konkursem z nagrodami dla najbardziej uważnych słuchaczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *