Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

Konkurs kulinarny

Dnia19 marca 2013 roku uczennice klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych: Paulina Śliniak i Joana Rohlender wzięły udział w konkursie kulinarnym  ” Tradycyjne produkty w nowoczesnej kuchni polskiej”. Celem  konkursu było propagowanie produktów regionalnych oraz  zastosowanie nowoczesnych technik w produkcji gastronomicznej. Uczennice, mimo małego doświadczenia dzielnie reprezentowały naszą szkołę. Joana Rohleander przygotowała torcik śledziowy za który otrzymała III miejsce, natomiast Paulina Śliniak pstrąga zawijanego ze szpinakiem i kurkami i otrzymała wyróżnienie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *