Już za tydzień uczniowie Zuzanna Kąkol z kl. IV TŻ i Bartosz Łojek z klasy III TŻ będą reprezentować naszą szkołę w konkursie kulinarnym na wyspie Rugia w Niemczech. Uczestnicy kulinarnych zmagań muszą przygotować przekąskę, zupę, danie główne i deser oraz obowiązkowo użyć kilku składników w swoich daniach a są to min. przegrzebki, cielęcina , grzyby shiitake. Każde danie należy wydać w ośmiu porcjach. W jury zasiadać będą doświadczeni szefowie kuchni i znawcy sztuki kulinarnej, więc emocje są duże! Aby podołać tak wielkiemu wyzwaniu poprosiliśmy o pomoc w przygotowaniach szefa kuchni Pana Mariusza Sulikowskiego z restauracji Stacja Smaku . Jego fachowa wiedza i doświadczenie pomogły stworzyć wyrafinowane i smaczne dania konkursowe. Dlatego zarówno uczniowie jak i opiekunowie serdecznie dziękują Panu Mariuszowi i Stacji Smaku za poświęcony czas i pracę.
- SZKOŁA
- REKRUTACJA
- DLA UCZNIA
- Wykaz podręczników
- Wybitni absolwenci
- Uczniowie
- Rocznik 2001 TE
- Rocznik 2001 TS
- Rocznik 2001 TO
- Rocznik 2001 TŻ
- Rocznik 2001 TLH
- Rocznik 2000 TE
- Rocznik 2000 TS
- Rocznik 2000 TŻ
- Rocznik 2000 TO
- Rocznik 2000 TLH
- Rocznik 1999 TE
- Rocznik 1999 TSE
- Rocznik 1999 TO
- Rocznik 1999 TH
- Rocznik 1999 TŻiUG
- rocznik 1998 bTE
- rocznik 1998 aTE
- rocznik 1998 TOT/HOT
- rocznik 1998 TH
- rocznik 1998 TŻ
- rocznik 1997 IIa TE
- rocznik 1997 IIb TE
- rocznik 1997 II TOT/HOT
- rocznik 1997 IIa TE
- rocznik 1997 II TZiUG
- rocznik 1997 II TH
- rocznik 1996 IIIa TE
- rocznik 1996 IIIb TE
- rocznik 1996 III THa
- rocznik 1996 III TH/TOT
- rocznik 1996 III TŻ
- Absolwenci
- Cyberprzemoc -NIE ULEGAJ!
- Kultura Kaszubów
- Dział kulinarny
- PRAKTYKI I STAŻE
- KONTAKT
- Synergia LIBRUS
- Partnerzy szkoły
- Kalendarz roku szkolnego 2023/24