Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY ZBLIŻA SIĘ WIELKIMI KROKAMI !!!

Już za tydzień uczniowie Zuzanna Kąkol z kl. IV TŻ i Bartosz Łojek z klasy III TŻ będą reprezentować  naszą szkołę w konkursie kulinarnym na wyspie Rugia w Niemczech. Uczestnicy kulinarnych zmagań muszą przygotować przekąskę, zupę, danie główne i deser oraz  obowiązkowo użyć kilku składników w swoich daniach a są to min. przegrzebki,  cielęcina , grzyby shiitake. Każde danie należy wydać w ośmiu porcjach. W jury zasiadać będą doświadczeni szefowie kuchni i znawcy sztuki kulinarnej, więc emocje są duże! Aby podołać tak wielkiemu wyzwaniu poprosiliśmy o pomoc w przygotowaniach szefa kuchni Pana Mariusza Sulikowskiego z restauracji Stacja Smaku . Jego fachowa wiedza i doświadczenie pomogły stworzyć wyrafinowane i smaczne dania konkursowe. Dlatego zarówno uczniowie jak i opiekunowie serdecznie dziękują Panu Mariuszowi i Stacji Smaku za poświęcony czas i pracę.

Comments are closed.