Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie


              
Projekt - „Dobry zawód- lepsza przyszłość”
Informacja o projekcie Kompetentni na starcie
Remont i przebudowa sali do lekcji fizyki na salę do zajęć nauki gastronomii wraz z wyposażeniem w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych

Międzyszkolny konkurs kulinarny w Lęborku

Międzyszkolny konkurs kulinarny w Lęborku „Zastosowanie produktów regionalnych w nowoczesnej kuchni polskiej”

24 marca 2015r. po raz kolejny odbył się  Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny w Lęborku pod hasłem „Zastosowanie produktów regionalnych w nowoczesnej kuchni polskiej”. Zadaniem uczniów było sporządzenie nowatorskiej potrawy z wykorzystaniem surowców regionalnych. Pracę uczniów oceniało jury, którego przewodniczącym był kucharz hotelu Neptun w Łebie, Rafał Hinz. Komisja konkursowa w podsumowaniu stwierdziła, iż poziom umiejętności kulinarnych uczestników był bardzo wysoki i wyrównany. Mimo to nasi uczniowie osiągnęli po raz kolejny sukces i zajęli wysokie miejsca:

II miejsce – Agnieszka Pluto – Prądzińska kl. II TŻiUG

III miejsce –Weronika Felska kl. III TŻiUG

Nagrodzonym gratulujemy!

Comments are closed.